Tiesitkö tämän kylpyhuoneen hoidosta?

joulukuu 15, 2017 11:20 by Admin

Kylpyhuoneremontti on tehty ja muutkin LVI-työt ohitse. Sinun ei siis tarvitse enää huolehtia kylpyhuoneen hoidosta lainkaan? Väärin. Kylpyhuoneen pinnat, eli mm. lattiat, seinät ja katto vaativat jatkuvaa hoitoa. Ja niiden hoito on sinun tehtäväsi.

Säännöllinen puhdistaminen ja kosteuden hallinta ovat avaimet ongelmien ehkäisyyn sekä kylpyhuonetilojen kunnossa pysymiseen.

 

Ennaltaehkäisy on oleellista

Ensisijainen puhdistustoimenpide on lattian kuivaaminen lastalla aina suihkun jälkeen. Myös vesiroiskeet olisi hyvä pyyhkiä seinistä ja kalusteista. Pinnat tulee myös pestä aika ajoin kunnolla. Pesun tarve vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon tiloja käytetään.

Pesemisen voi suorittaa käyttämällä pesuun harjaa sekä jotain yleispuhdistusainetta. Pelkkä vesi ei luotettavasti irrota pintoihin tarttunutta likaa. Jos pinnat alkavat likaantua, ongelmat lisääntyvät nopeasti, koska uusi lika tarttuu entiseen.

 

Ilmanvaihto kannattaa tuntea

Ilmanvaihdon tarkoitus on poistaa liika kosteus kylpyhuoneesta. Sekä tietysti tuoda uutta raikasta ilmaa hengitettäväksi. Hyvä tuuletus on ilmanvaihdon kannalta erityisen tärkeää. Erityisen tarkkana tulee olla silloin, jos kylpyhuoneen ilmanvaihto on painovoimainen.

Painovoimainen ilmanvaihto tarkoittaa, että ilma liikkuu asunnossa lämpötilaeron eikä koneellisen puhaltimen avulla. Tämä on yleinen, mutta usein hieman huono tilanne, koska ilmaa vaihtuu kesällä liian vähän ja talvella liian paljon.

 

Ilman täytyy päästä sisään

Tulo- ja poistoilmaventtiilit on syytä pitää auki, myös talvella. Jos venttiilit ovat säädettäviä, ne kannattaa avata suurimpaan arvoonsa suihkun ajaksi. Kylpyhuoneen oven alla on hyvä olla vähintään sentin suuruinen ilmarako, josta korvaavaa ilmaa pääsee huoneeseen.

Jos ilmarakoa ei ole, kylpyhuoneen ovi on hyvä jättää suihkun jälkeen auki, jotta ilma pääsee huoneeseen ja pinnat kuivuvat nopeammin. Myös poistoilmaventtiiliä voi pitää täysin aukinaisena tilojen kuivumisen ajan.

 

Ja ei kuin suihkuun

Edellä mainittujen yksinkertaisten asioiden avulla kylpyhuoneesi pysyy pitkään kunnossa. Voit siis kylpyhuonetilojesi puolesta suihkutella itseäsi niin paljon kuin haluat, kunhan kylpyhuone ennättää suihkukertojen välillä kuivua.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan ihmisen ei välttämättä olisi tarpeen käydä suihkussa päivittäin, vaan pari kolme kertaa viikossa riittäisi. Liika suihkussa käyminen kun saattaa jopa kuivattaa ihoa.

Oli miten oli, on joka tapauksessa levollista tietää, että kylpyhuoneen pinnat ovat kunnossa suihkutteluhetkiä varten!


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu