Sähkö – ihmisten unohtama elementti

toukokuu 21, 2018 11:25 by Admin

Me kaikki tunnemme luonnon eri elementit: tuli, vesi, maa ja ilma. Ilman näitä elementtejä emme voisi elää maaplaneetallamme. Nämä ovat olleet kautta ihmisen historian läsnä, mutta nykyihmisen arkeen täytyy lisätä vielä viides tärkeä elementti, jota ilman emme voisi kuvitella elämää. Tämä elementti on – sähkö.

Vaikkei sitä virallisesti lasketa elementteihin kuuluvana, on sähkö silti elämisen kannalta erittäin tärkeä. Ajattele nyt itsekin mihin kaikkeen sähköä tarvitaan; elektronisiin laitteisiin, autoihin, voimalaitoksiin, valaistukseen ja jopa elvytykseen, mainitaksemme muutamia. Sähkö on kuitenkin energian ja voiman lähteenä hengenvaarallinen, ellei sitä osaa oikein käsitellä. Siksi puhummekin tässä artikkelissa sähkö-alan ammattilaisista.

 

Sähkö osana rakennussuunnitelmaa

Kun mitä tahansa rakennuksia ruvetaan suunnittelemaan, on heti alussa myös kartoitettava miten sähköt vedetään rakenteen eri huoneistoihin, ja paljonko virtaa tarvitaan. Rakennusmestari, joka on suunnittelussa mukana ja valvoo projektia, tarvitsee kuitenkin juuri tähän osa-alueeseen sähkö-alan ammattilaisen osaamista.

 

Kaikki lähtee pätevyydestä

Kun sähköjohtojen sijaintia suunnitellaan, tarvitaan siinä osaamista. Sähköasentajan täytyy ottaa harkintaan mihin käyttöön eri huoneistot on tarkoitettu, ja sen perusteella hän voi päättää kuinka voimakasta virtaa juuri siihen huoneistoon tarvitaan, mihin sähköpistokkeet sijoitetaan ja miten huoneiston voi eri tavoin valaista. Kiinteistön käyttäjillä on nykypäivänä oltava monta mahdollisuutta.

 

Sähkö sinetöi rakennusprojektin

Lopussa kun rakennus on tehty valmiiksi ja sähköjohdot on vedetty, tulee se hetki kun sähkön toimivuus testataan. Tämä vaihe ratkaisee sen jos esimerkiksi talon omistajille voi soittaa ja sano että ”hei, nyt talosi on valmis”. Harva kokemus on parempi kuin se että talon omistaja astuu upouuteen taloonsa ja painaa sähkökatkaisimesta. Kun valot syttyvät niin eteen paljastuu uusi rakennus. Jos valot eivät syttyisikään, talonomistajan sydämeen tulee syvä pettymys.

 

Muutama vinkki kun valitset sähköasentajan

Lopuksi annamme pari vinkkiä joiden avulla voit palkata hyvän sähköliikkeen. Ensinnäkin kunnon sähköliikkeen on pystyttävä näyttämään kaikki tarvittavat sähkömiehen sertifikaatit ja luvat. On olemassa runsaasti sähköliikkeitä joilla on puolihämärä tausta, ja joiden sähkömiehet ovat kaikkea muuta kuin päteviä. Pyydä siis aina sertifikaatteja.

Toiseksi hyvällä sähköliikkeellä on hyvät referenssit. Tutustu heidän sivustoon ja katso onko siellä referenssejä tyytyväisiltä asiakkailta. Jos on niin silloin kyseessä on hyvä sähköliike.

Kolmanneksi ja viimeiseksi hyvän sähköliikkeen on oltava hyvin tavoiteltavissa niin puhelimitse kuin sähköpostitse. Ok, sähkö-postitse oli enemmänkin aiheeseen liittyvä sanaleikki, vaikka tosin sähköpostiosoite on oltava, mutta ennen kaikkea sinun on asiakkaana pystyttävä aina soittamaan palvelevalle sähkömiehelle.

Täten toivomme että seuraava sähköprojektisi menee hyvin!


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lisää kommentti


(Näyttää Gravatar ikonisi)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Esikatselu

kesäkuu 20. 2018 03:52