Putkiremontti aloitetaan monesti liian myöhään

helmikuu 5, 2018 16:46 by Admin
Putkiremontit aloitetaan usein liian myöhään. Tätä mieltä ovat monet lvi-alan asiantuntijat, ja tottahan se onkin. Jos remonttia aletaan suunnitella vasta silloin, kun putket jo vuotavat yhdestä jos toisestakin paikasta, on tilanne auttamatta edennyt jo liian pitkälle.

Putkivuodoista aiheutuneiden vahinkojen määrä ja niistä maksetut korvaukset ovat viime vuosina jatkuvasti kasvaneet. Kiinteistöt vanhenevat vuosi vuodelta ja 1970-luvun rakennusbuumin aikana pystytettyjen talojen putkistot alkavat jo monessa tapauksessa olla elinkaarensa päässä.

Suurin osa 1970-luvulla asennetuista putkista on tosin alkanut vuotaa jo aikoja sitten, sillä keskimäärin putket alkavat omakotitaloissa vuotaa vajaan 30 vuoden käytön jälkeen, eikä kerrostaloissakaan päästä putkien keston suhteen kuin hieman parempiin lukuihin.

Remontin tarpeen ei siten pitäisi tulla kenellekään täysin yllätyksenä. Jotkin taloyhtiöt ja kiinteistön omistajat hoitavatkin remonttisuunnitelmansa mallikkaasti. He ovat jo hyvissä ajoissa yhteydessä paikalliseen putkiliikkeeseen ja valmiina kartoittamaan putkistojensa tilaa.

Jos siis asut 1970-luvulla rakennetussa talossa, etkä tiedä onko putkiremonttia siellä suoritettu, kannattaa asia selvittää välittömästi. Jos remontti on laiminlyöty niin nyt viimeistään on korkea aika soittaa putkimies paikalle tarkastamaan tilanne, ja aloittaa tarpeellinen putkiremontti.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu