Pumppu – työkalu jonka ihmiset unohtivat

toukokuu 25, 2018 07:33 by Admin

Kun kuulet sanan pumppu, mitä ensimmäisenä tulee mieleen? Varmasti ajattelet tavallista käsipumppua jolla pumpataan polkupyörän renkaat, tai kenties yksinkertaista vesipumppua kesämökin tontilla. Haluamme tässä kuitenkin puhua sellaisista pumpuista joissa on vähän enemmän tehoa.

 

Pumppujen monikirjava maailma

Et ole ainoa joka vain tietää käsipumpusta, sanoisin että varmaan 99 % väestöstä ovat epätietoisia kaikenlaisista pumpuista joita on olemassa. Vai oletko koskaan kuullut puhuttavan porakaivo-, uppo-, isku-jet-, iskuvesirengas-, tyhjennys-, keskipako- tai ejektoripumpuista? Luultavasti et ole, mutta silti nämä ovat niin kodeissa kuin teollisuudessa aikakin yleisiä.

 

”Kaivossa olis vettä, mutta miten se sieltä ylös saadaan”

Näin moni talonomistaja huokailee itsekseen tai omaisilleen. Monella ei edes käy mielessäkään että kaivoveden voi oikean pumpun avulla saada kaivosta ylös. Tätä tarkoitusta varten on tehty porakaivopumppu. Yrittäjien valikoimasta löytyy useimmiten kolmesta kahdeksaan tuuman kokoisia pumppuja kaivon koosta riippuen, ja jotka kestävät pohjoismaalaisen ilmaston.

 

Suodata vesi juomakelposeksi

Kun pumppu on paikoillaan ja vettä tulee hanasta, on tärkeätä myös hankkia vedensuodatin niin että sitä myös voi juoda ja käyttää ruoanlaittoon. Ota yhteyttä yritykseen joka on erikoistunut juuri tähän. Veden puhtaudesta ei voi tinkiä, ja siksi on parasta antaa ammattilaisen katsoa asiaa. Ensin tehdään vesianalyysi jonka avulla todetaan millaista kaivovesi on, ja sen pohjalta voidaan valita siihen sopiva vedensuodatin.

 

Kylmä vesi on paras vesi

Ok, tässä vaiheessa siis kaivovesipumppu tuo vettä taloon, ja vedensuodatin tekee sen puhtaaksi ja juomakelpoiseksi. Kaikki siis hyvin, vai onko? Eikö olisi mahtavaa jos vesi olisi vielä tämän lisäksi raikkaan kylmää? Hankkimalla järjestelmään juomaveden jäähdyttimen varmistat sen että vesi on aina kylmää. Useimmat pumppuyritykset tarjoavat myös jäähdyttimiä, eli investoi myös siihen. Näin saat kuumana kesäpäivänä aina kylmää ja raikasta vettä janoosi!


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lisää kommentti


(Näyttää Gravatar ikonisi)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Esikatselu

kesäkuu 20. 2018 03:52