Ongelmana kuiva ilma?

helmikuu 23, 2018 08:26 by Admin
Kylmillä ilmoilla on kodin sisäilmaan syytä kiinnittää huomioita. Mitä kovemmin pakkanen paukkuu, sitä kuivempaa sisäilma on. Hengitystiesairauksista ja allergioista tai esimerkiksi kuivista silmistä kärsiville sisäilman kuivuus voi aiheuttaa oireita.

Ulkoilmassa on pakkasella hyvin vähän vettä ja kun ilma lämmitetään, suhteellinen kosteus jää erittäin alhaiseksi. Tämän vuoksi sisäilman lämpötila tulisi talvisin pitää melko maltillisena, koska korkeampi lämpötila kuivattaa ilmaa entisestään. Harvat toisaalta haluavat palella kotonaan.

Jos kuivan sisäilman kanssa on jatkuvasti ongelmia, yksi ratkaisu voi olla ilmankostuttimen hankkiminen. Kostutin on hyvä sijoittaa sinne, missä oleskelee eniten, eli esimerkiksi makuuhuoneeseen. Kostuttimen valinnassa ja käytössä kannattaa olla kuitenkin tarkkana.

Kostuttimen tulisi olla höyrystävä, eli sellainen, joka kuumentaa ja kiehuttaa veden. Tällöin bakteerit eivät pääse sisäilmaan ja myös hiukkaspäästöjen mahdollisuus on alhainen. Pisaroivat ja sumuttavat kostuttimet eivät bakteerien leviämisen kannalta ole hyvä ratkaisu.

Yksinkertainen konsti lisätä asunnon kosteutta on jättää suihkun jälkeen kylpyhuoneen ovi auki. Arkista kosteutta kertyy kodin sisäilmaan myös esimerkiksi vettä keitettäessä, ja yksi hyvä tapa ilman kostuttamiseen on märkien pyykkien kuivaaminen.

Ilmanvaihdosta on hyvä huolehtia myös talvisin. Kaikkia ilmanottoluukkuja ei pidä laittaa kiinni. Monessa rakennuksessa on pelkkä painovoimainen tai koneellinen ilmanpoisto ja korvausilmaa täytyy saada myös talvella, vaikka se usein aiheuttaakin asuntoon vetoa.Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu