Keittiön ilme kuntoon

maaliskuu 26, 2018 16:28 by Admin
Keittiö on kodin sydän. Siellä vietetään aikaa ja nautitaan maittavasta ruoasta sekä erinomaisesta seurasta. Perheet, pariskunnat ja yksinkin asuvat ihmiset kokoontuvat yleensä juuri keittiön pöydän ääreen kertomaan päivän tapahtumista.

Monet kuitenkin saattavat pohtia, millä tavalla he saisivat keittiöstään vielä nykyistäkin viihtyisämmän. Olisiko tarpeen kutsua paikalle puuseppä tekemään kokonainen keittiöremontti vai voisiko tilannetta parantaa myös jotenkin muuten.
 
Räsymatto luo tunnelmaa 

Elävyyttä ja tunnelmaa saa keittiöönsä helposti värikkään ja kauniin maton avulla. Aivan erinomainen vaihto on kotimainen räsymatto. Mikä sopisikaan keittiön lattialle paremmin kuin suomalaisen mattokutomon tekemä mittatilausmatto. 

Keittiön seinille kannattaa ripustaa avohyllyjä, joilla voi säilyttää eniten käytettyjä keittiövarusteita, ruoka-aineita tai vaikka koriste-esineitä. Kahvinkeitin ja lihamylly kannattaa kuitenkin sijoittaa tukevasti kaappien tai pöydän päälle.

Keittiöön kannattaa hankkia myös kukkia ja kasveja. Jos ei itse osaa valita sopivia, paikallinen puutarhaliike tai kukkakauppa auttaa varmasti. Heiltä on aina saatavilla vuodenaikaan sopivat leikkokukat, viherkasvit ja kukkalaitteet.
 
Sisustussuunnittelija auttaa 

Keittiön valaistukseen kannattaa myös panostaa. Sen on hyvä olla kirkas, mutta lamppujen ulkonäkö, voisiko se olla perinteistä kekseliäämpi? Parhaan tuloksen saa varmimmin antamalla jonkun sisustussuunnittelijan hoitaa keittiön valaisimien valinta.

Myös tyyliin on hyvä hieman panostaa. Esimerkiksi muovisten leikkuulautojen sijasta suositeltavia ovat puiset tai jopa marmoriset leikkuulaudat. Ne kannattaa valita muun sisustuksen mukaan ja pitää esillä silloinkin kun niitä ei käytetä.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu