Imuroi oikein

huhtikuu 5, 2018 16:33 by Admin
Imuroitko sinäkin usein? Tai edes joskus? Siinä tapauksessa nämä yksinkertaiset vinkit kannattaa lukea. 

Vaihda pölypussi ajoissa. Lähes täysi pussi heikentää imurin imutehoa huomattavasti. Joissain uudemmissa ja hienommissa imureissa merkkivalo ilmoittaa koska on vaihdon aika. Pölypussi kannattaa joka tapauksessa vaihtaa, kun se on täyttynyt noin kolmen neljänneksen verran tilavuudestaan.

Vaihda myös suodatin. Kuten pölypussi myös imurin suodatin tulee vaihtaa säännöllisesti. Muuten se ei suodata allergeeneja eikä myöskään ime enää tehokkaasti. Vaihtaminen kannattaa tehdä noin puolen vuoden välein. Tai jos imuroit oikein runsaasti niin suunnilleen joka viidennen pölypussin vaihdon yhteydessä.

Hyödynnä imurin kaikki lisäosat. Pölyharjat, jatkovarret ja muut imurin mukana tulevat lisäosat ovat hyödyllisempiä kuin uskotkaan. Niiden avulla hankalien kohteiden kuten esimerkiksi verhojen, lampunvarjostinten ja kattokruunujen puhdistus helpottuu huomattavasti. Myös selkäsi säästyy kun vältyt turhilta kurotuksilta ja kiertoliikkeiltä.

Kelaa johto sisään hallitusti. Liian kovalla vauhdilla ja muutenkin totaalisen holtittomasti imurin sisään kelautuva sähköjohto saattaa heilahdellessaan kaataa kukkatelineitä tai muita kevyitä huonekaluja. Ennen kaikkea se saattaa myös rikkoutua, minkä jälkeen imuria ei pysty enää lainkaan käyttämään.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu