Ilmanvaihtoventtiilin puhdistaminen

toukokuu 31, 2018 10:47 by Admin
Ilmanvaihtokanavat ja ilmanvaihtojärjestelmät olisi hyvä pitää aina puhtaana. Tällä on suora vaikutus asunnon sisäilman terveellisyyteen ja raikkauteen. Poistoilmanvaihtoventtiilit on syytä puhdistaa säännöllisesti.

Poistoilmaventtiilit, eli ne yleensä asunnon kylpyhuoneessa tai vessassa sijaitsevat valkoiset ja pyöreät, seinässä olevat räppänät voi puhdistaa aivan itse. Seuraavassa ohjeet tämän toimenpiteen suorittamiseksi.

Viikottaisen siivouksen yhteydessä tulee venttiilin ympäriltä imuroida. Irtolian saa seinästä pois myös esimerkiksi varrellisella lattiamopilla. Venttiiliä on hyvä myös pyyhkäistä lämpimään veteen kostutetulla siivousliinalla.
 
Venttiilin kannen voi irrottaa 

Joskus on tarpeen tehdä myös perusteellisempi puhdistus. Erityisesti painovoimaisen ilmanvaihdon asunnoissa venttiilin kannen voi yksinkertaisesti irrottaa pyörittämällä ja pestä pesuainevedessä astianpesuharjalla. 

Jos asunnossa on koneellinen poistoilma, hommassa on oltava hieman tarkempi. Venttiili on tuolloin yleensä tiukemmin kiinni paikoillaan, ja sitä irrotettaessa on varottava koskemasta sen keskellä olevaan lautaseen.

Poistoilman määrä riippuu nimittäin lautasen asennosta ja jos sitä muutetaan voi ilmanvaihdon tasapaino mennä sekaisin. Älä siis muuta venttiilin säätöä. Pesun jälkeen venttiilin osat pitää kuivata ennen paikoilleen laittamista.
 
Älä epäröi pyytää apua 

Jos et tiedä, onko asunnossasi painovoimainen tai koneellinen ilmastointi tai mikä ilmastointiventtiili on, pyydä apua naapurilta tai huoltoyhtiöstä. Huomaa myös, että pitkään puhditamatta ollut venttiili voi olla hyvin pölyinen ja likainen. 

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lisää kommentti


(Näyttää Gravatar ikonisi)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Esikatselu

kesäkuu 20. 2018 03:53