Ilmanvaihtokanavien ja -laitteistojen puhdistaminen

maaliskuu 16, 2018 13:27 by Admin
Hallinnoitko rakennusta, jossa sijaitsee painovoimaisesti tai koneellisesti ilmaa vaihtava ilmanvaihtolaitteisto?

Siinä tapauksessa varmaan tiedätkin, mitä kammioiden, puhaltimien, paloeristeiden, palorajoittimien ja muiden ilmanvaihtolaitteistoon kuuluvien paloturvallisuuteen vaikuttavien laitteiden ja ilmanvaihtokanavien puhdistamisesta on säädetty.
 
Savustamossa vuosittain 

Puhdistus pitää suorittaa joka vuosi, mikäli ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot sijaitsevat ammattimaisessa ruoanvalmistuspaikassa tai sellaisessa huonetilassa, jossa teollisesti valmistetaan tai teknisesti käytetään palavaa nestettä.

Myös niiden tilojen, joiden ilmanvaihtokanaviin saattaa kerääntyä runsaasti herkästi paloa levittäviä aineita, kanavat ja -laitteistot tulee puhdistaa joka vuosi. Näitä tiloja voivat olla esimerkiksi ruiskumaalaamot, puusepäntehtaat, pesulat, leipomot ja savustamot.
 
Vankilassa viiden vuoden välein
 
Viiden vuoden välein tehtävä puhdistus riittää, kun kyseessä on päivähoitolaitos, koulu, hotelli, lomakoti, asuntola tai ravintola. Myös sairaaloiden, vanhainkotien ja suljettujen rangaistuslaitosten ilmanvaihtokanavat ja laitteistot tulee puhdistaa joka viides vuosi.

Puhdistuksessa yhteydessä tarkastetaan kanavien tiiviys ja palorajoittimen toiminta. Kanavien tiiviys tarkastetaan painekokeella, jos kohteen toiminnot edellyttävät erityistä tiiviyttä ja muutoin siltä osin kuin on syytä epäillä tiiviyden tasoa.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu