Ilmalämpöpumpun ylläpito

helmikuu 19, 2018 15:59 by Admin

Ilmalämpöpumpun ylläpitoon ei kauaa mene, mutta jättämällä ne tekemättä voi laitteensa rikkoa talvella nopeastikin. Laite oikein asentamalla vältyt monelta ongelmalta, mutta lumitöitä tehdessäsi olisi aina syytä muistaa myös ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö.
 

Asenna oikein 

Ilmalämpöpumpun asennuspaikka voi vaikuttaa oleellisesti lumen ja jään kertymiseen. Pumpun paikkaan ei tietysti enää asentamisen jälkeen voi vaikuttaa, joten parasta olisi hoitaa homma kerralla kuntoon.

Tuulinen ja sateinen sijainti on joka tapauksessa ilmalämpöpumpulle ikävä ja katoksen alla olevat laitteet selviävät talven ongelmista yleensä paremmin. Tämän moni asentaja myös ymmärtää.

Paras tilanne on silloin, kun pumpun yläpuolella on ainakin metrin verran katosta. Katos ei saa kuitenkaan olla liian lähellä ilmalämpöpumppua, ettei se vaikuta häiritsevästi ilman kiertämiseen.

Ilmalämpöpumppua ei saisi myöskään asentaa liian lähelle seinää, sillä ilman täytyy päästä kiertämään myös siellä. Pumpun asentamiseen on syytä aina käyttää alan ammattilaista, että laite varmasti tulee oikein asennetuksi.

 

Katso laitteen taakse

Talvella on aina syytä muistaa tarkistaa, ettei ilmalämpöpumppuun tai sen taakse ole kertynyt jäätä. Laitteen sulatusmekanismi ei yleensä estä lumen ja jään kertymistä.. Pahimmillaan ilmalämpöpumpusta voi roikkua kymmeniä kiloja jäätä.

Ilmavesilämpöpumppujen kanssa ongelmat voivat korostua entisestään, ovathan ne kooltaankin isompia. Uudemmissa laitteissa sulatus toimii myös huomattavasti paremmin kuin toistakymmentä vuotta vanhoissa malleissa.

Lumi ja jää voivat estää ilman kulun lämpöpumpun läpi, mikä voi rikkoa laitteen. On hyvä myös huomata, että ilmalämpöpumpun kondessivedet sekä jää sulaessaan saattavat päätyä kävelyreiteille ja jäädyttää ne hengenvaarallisiksi.

 

Puhdista suodattimet

Ilmalämpöpumpun ilmansuodattimet vaativat säännöllistä puhdistamista. Puhdistus tulisi tehdä jopa noin kuukauden välein, myös talvella. Muutoin laite kerää itseensä pölyä ja sen suorituskyky heikkenee.

Putsaus onnistuu nopeasti. Yleensä laitteen sisällä on kaksi helposti irrotettavaa suodatinta, jotka voi yksinkertaisesti imuroida pölystä ja asettaa takaisin paikoilleen. Joissain laitteissa oleva hienosuodatin täytyy silloin tällöin vaihtaa uuteen.


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu