Epäiletkö asuvasi hometalossa?

helmikuu 26, 2018 09:56 by Admin
Homeen uskotaan aiheuttavan lukuisia terveyshaittoja. Jos herää epäilys, että asunnossasi tai työpaikallasi on hometta, olisi rakennus syytä tutkia tarkasti, ja tarvittaessa tehdä perusteellinen remontti.

Usein remontteihin ryhdytään, kun talossa on epämääräistä hajua. Homekorjauksista olisi kuitenkin aina tehtävä perusteellinen korjaussuunnitelma ja sovittava toimenpiteistä kirjallisesti. 

Tarvittavien korjausten määrän ja laajuuden paljastavat kuntotutkimukset on syytä tehdä huolellisesti. Sisäilmasta otettavat näytteet eivät riitä määrittämään tarvittavan remontin laajuutta. 

Kosteus- ja homevaurioita korjataan liian usein niin, että ainoastaan vaurioituneet materiaalit vaihdetaan. Jos varsinaista vaurion aiheuttajaa ei poisteta, ongelma todennäköisesti uusiutuu.
 

Asiantuntija avuksi 

Tavallisella ihmisillä on harvemmin riittävästi tietotaitoa korjaustyöhön ryhdyttäessä. Siksi kannattaakin ottaa avukseen kosteusvaurioihin perehtynyt henkilö, kuten kosteusvauriokuntotutkija tai rakennusterveysasiantuntija.

On hyvä myös tiedostaa, että se mitä yleisesti sanotaan homeeksi, ei läheskään aina ole hometta. Ongelmien aiheuttajina voivat usein olla home-, hiiva- ja lahottajasienet tai bakteerit.

Arvioiden mukaan jopa 800 000 ihmistä altistuu Suomessa päivittäin kosteus- ja homevaurioille. Useimmille ei näistä vaurioista tai muistakaan mikrobeista kuitenkaan aiheudu merkittäviä oireita.

Mikrobeja on kaikkialla, myös jokaisessa ihmisessä. Niitä esiintyy aina rakennuksissa ja sisäilmassa. Täysin mikrobeista vapaita normaaleja rakennuksia ei ole lainkaan edes olemassa.


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu