Ensiapukurssi

tammikuu 17, 2018 09:20 by Seppo

Tuli käytyä ensiapukurssilla. Tai oikeastaan se oli vain defibrillaattorin käyttökoulutus, mutta olihan siinä mukana paljon muutakin asiaa. Työpaikalta sinne lähettivät, ja hyvä kurssi se kyllä olikin.

Opimme tunnistamaan, milloin on tarve elvyttää. Erityisesti jäi mieleen, että sykettä ei amatöörien tule ominpäin tunnustella elvytettävältä lainkaan, yli puolessa tapauksista kun se syke ei vaan löydy tarpeeksi nopeasti.

Kertasimme myös, miten hätäilmoitus tehdään. Turhia soittoa on tietysti syytä välttää, mutta silloin kun henki tai terveys ovat uhattuna, tai jos edes on syytä epäillä näin olevan, pitää viivyttelemättä ottaa yhteys 112:een.

 

Defibrillaattorit

Defibrillaattorit otettiin käsittelyyn perusasioiden jälkeen. Neuvova defibrillaattori on itse asiassa melko helppo laite käyttää ja se neuvookin käynnistämisensä jälkeen miten missäkin vaiheessa tulee edetä ja toimia.

Jos defibrillointi ja paine-puhalluselvytys päästään aloittamaan viiden minuutin kuluessa kohtauksesta, selviytymismahdollisuudet ilman aivovaurioita voivat muuten olla jopa 70 prosentin luokkaa, mikä mielestäni on hyvä lukema.

Suosittelen vastaavaa koulutusta lähes jokaiselle. Erityisen tärkeää olisi myös, että jos siellä työpaikan kaapissa on defibrillaattori, se ilmoitettaisiin rekisteriin ja sen sijainti merkittäisiin näkyvästi asianmukaisilla tarroilla.


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu