Asunnon kuntotarkastus

toukokuu 28, 2018 17:35 by Admin
Kiinteistökauppaan kuuluu nykyään usein tiiviinä osana rakennuksen kuntotarkastus. Jos siis olet myymässä taloasi, kannattaa sinun varautua sellainen tekemään. Myyjän vastuusta se ei sinua kuitenkaan vapauta.

Kuntotarkastusraportti antaa runsaasti tietoa rakennuksen ikääntymiseen liittyvistä korjaus- ja huoltotarpeista. Se kertoo monenlaista rakennuksen riskipaikoista sekä niistä virheistä, jotka voidaan pintatarkastuksessa havaita.

On kuitenkin syytä huomata, että kuntotarkastus ei läheskään aina tuo esiin rakennuksen piileviä virheitä. Niistä vastaa aina rakennuksen myyjä, vaikka kuntotarkastus olisikin tehty ja raportin mukaan vikoja ei esiintynyt.

Ammattitaidoton kuntotarkastus voi antaa talon kunnosta täysin virheellisen kuvan. Se ei joko tuo esiin rakennuksessa olevia virheitä tai se voi toisaalta aiheuttaa täysin turhia korjauksia.

Kuntotarkastus onkin aina hyvä tilata pätevältä tarkastajalta. Tarkastajalle on myös syytä antaa tarkat tiedot rakennuksesta, mitään peittelemättä. Edelleen on myös hyvä olla itse mukana tarkastuksessa. 

Kuntoarvio tehdään normaalisti aistinvaraisesti, rakenteita rikkomatta. Kosteusmittaus tehdään yleensä pintamittarilla, eikä silloin voida täysin havaita rakenteiden sisällä mahdollisesti piileviä kosteusvaurioita.

Talon ostajalle myyjän tilaama ammattitaitoinen kuntotarkastus on joka tapauksessa aina etu. Se kertoo kohteen yleiskunnosta sekä antaa pätevän arvion huolto- ja korjaustarpeista. 

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lisää kommentti


(Näyttää Gravatar ikonisi)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Esikatselu

kesäkuu 20. 2018 03:53