Paranna talosi edustaa tyylikkäällä postilaatikolla

kesäkuu 19, 2018 07:08 by Admin

Usein kun ajaa maanteiden laidalla olevien talojen ohitse, sitä pikaisesti arvioi miltä ne näyttävät. On komeita taloja, ihania puutarhoja, kauniita pihakivityksiä ja vastaleikattuja nurmikkoja. Toisaalta näkee myös sortumistaan odottavia taloja, pienoisviidakkoja muistuttavia pihoja ja ruosteisia työkaluja. Eräs yksityiskohta kuitenkin on joskus se minkä sitä huomaa ensimmäisenä. Nimittäin postilaatikko.

Siellä se usein seisoo joko muiden kumppaniensa vieressä, tai ylpeänä yksikseen portin vieressä. Kun isäntää palaa töistä kotiin, tervehtii se ensimmäisenä häntä, ja sillä on aina mukanaan postia hänelle. Se ei koskaan valita, eikä koskaan mene muualle. Uskollisena se palvelee isäntäväkeään joka päivä.

 

Valitse postilaatikko huolella ja rakkaudella

Kun kyseessä on näin oleellinen ja tarpeellinen osa ihmisen arkea, miksi ei sen valitsemiseen voisi laittaa enemmän aikaa ja huolellisuutta? Monen talon pihan edustalla on usein tylsä ja melkein maastoon katoava ruskea peltipurkki, joka ei millään tavalla nosta talon ilmettä, vaan päinvastoin tulee sellainen tunne että talonväeltä on kadonnut ilo elämästä. Ehkeivät tällaisten postilaatikoiden omistajat tiedä että valinnanvaraa on.

 

Erilaisia tyylejä erilaisia taloja varten

Postilaatikon ei tarvitse siis olla se tylsä ruskea peltipurkki, vaan se voi olla tosi upea ja tyylikäs. Muistelepa niitä taloja joiden pihoja koristelevat suloiset ja edustavan näköiset postilaatikot. Monissa paikoissa on myös usein koko naapuriston postilaatikon sijoitettu samaan paikkaan riviin tai telineeseen. Jotenkin se antaa sellaisen olon että tässä pienessä yhteisössä kaikki pitävät yhtä. Se jättää ainakin ohiajavien mieleen mukavan olon.

 

Katsele, harkitse – osta

Kuten muiden tärkeiden ostosten yhteydessä, myös postilaatikkoa valitessa on hyvä katsella vaihtoehtoja, harkita mikä niistä on paras – ja sitten vain ostaa se! Tässä kannattaa vain luottaa omaan mututuntumaansa ja ostaa se postilaatikko joka viehättää eniten. Turvallisuuden ja yksityisyyden suojaamisen vuoksi kannattaa valita metallinen ja lukollinen postilaatikko. Ne suojaavat parhaiten uteliailta ihmisiltä, mutta myöskin säältä.

 

Ole ylpeä postilaatikostasi kuin ratsastaja hevosestaan

Kun valitset postilaatikon huolella, voit olla siitä tosi ylpeä kuin ratsastaja on omasta uljaasta ratsustaan. Aseta postilaatikko sellaiseen kohtaan jossa se joka aamu ja iltapäivä tervehtii talonväkeä, mutta myöskin iloisesti hymyilee ohiajaville. Ehkä joku heistä huomatessaan postilaatikkosi ajattelee, että ”vaude, minunkin pitää hankkia tuollainen postilaatikko!”. Jos et ole ajatellut postilaatikon olevan kokonaisen artikkelin arvoinen asia, niin ehkä nyt ajattelet. Hanki siis pihallesi upein postilaatikko koskaan!


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Vesi – elementti jossa voi rakentaa

kesäkuu 18, 2018 07:11 by Admin

Vesi on vanha elementti jota ilman ihminen ei voisi elää. Nyt emme tarkoita vain sitä että kehomme kostuu noin 65 % vedestä, vaan sitä että se on muillakin alueilla vahvasti läsnä elämäämme. Koska maaplaneettamme on suurimmilta osin veden peitossa, ei siltä voi täysin väistyä rakentamisessakaan. Siitä tässä nyt on kyse.

Monet kaupungit on rakennettu meren rannikoille, järvien viereen tai jokien ympärille. Silloin suoraan veteen rakentaminen on väistämätöntä. Laivoille täytyy rakentaa satamat, joille sillat ja kanavat ja monet muut rakennukset sijoittuvat osittain tai kokonaan veteen. Tämä on rakennusmaailmassa aina haastava osa rakennusprojektia, ja siihen tarvitaan erikoisosaamista.

 

Vesirakentamisen tarve rakennusalalla

Sitä mukaa kun kaupungit kasvoivat ja levittäytyivät lähelle vesialueita, huomattiin pian että vedenalaisiin rakennelmiin tarvittiin taitoa. Veden alla rakentaminen ei näet ole ihan sama asia kuin rakentaminen kuivalla maalla. Periaatteet ovat samat, mutta siihen tarvitaan vain eri työkalut, ja pätevät ammattilaiset.

 

”Alussa pidettiin henkeä, nyt selässä on happilaitteet”

Teppo Soraniitty, eläkkeellä oleva vedenalaisen rakentamisen ammattilainen, kertoo meille lisää. ”Kauan sitten kun ensimmäisiä vesirakenteita ruvettiin tekemään, piti rakennusmiesten pitää henkeään, ja sitten sukellettiin työkalujen kanssa. Mutta nykyäänhän happilaitteilla rakennetaan veden alla.” On se vaatinut aikamoista taitoa ja rohkeutta, kun ei mitään happilaitteita ollut ja piti sukeltaa syvälle. Onneksi teknologia on palvellut tätäkin alaa.

 

Aina ammattilainen, ei koskaan amatööri

Kun tämän kaltaisia rakenteita ruvetaan tekemään, täytyy siis projektiin tuoda mukaan vesirakentamisen ammattilainen. Tavallisen rakentajan ei sovi luulla että hän voisi tällaista projektia toteuttaa. Sitä varten ammattilaiset ovat, ja veden alla rakentaminen on erikoisen herkkää ja tarkkaa hommaa.

Toivottavasti tämä kirjoitus opetti sinulle jotain.


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ilmanvaihtoventtiilin puhdistaminen

toukokuu 31, 2018 10:47 by Admin
Ilmanvaihtokanavat ja ilmanvaihtojärjestelmät olisi hyvä pitää aina puhtaana. Tällä on suora vaikutus asunnon sisäilman terveellisyyteen ja raikkauteen. Poistoilmanvaihtoventtiilit on syytä puhdistaa säännöllisesti.

Poistoilmaventtiilit, eli ne yleensä asunnon kylpyhuoneessa tai vessassa sijaitsevat valkoiset ja pyöreät, seinässä olevat räppänät voi puhdistaa aivan itse. Seuraavassa ohjeet tämän toimenpiteen suorittamiseksi.

Viikottaisen siivouksen yhteydessä tulee venttiilin ympäriltä imuroida. Irtolian saa seinästä pois myös esimerkiksi varrellisella lattiamopilla. Venttiiliä on hyvä myös pyyhkäistä lämpimään veteen kostutetulla siivousliinalla.
 
Venttiilin kannen voi irrottaa 

Joskus on tarpeen tehdä myös perusteellisempi puhdistus. Erityisesti painovoimaisen ilmanvaihdon asunnoissa venttiilin kannen voi yksinkertaisesti irrottaa pyörittämällä ja pestä pesuainevedessä astianpesuharjalla. 

Jos asunnossa on koneellinen poistoilma, hommassa on oltava hieman tarkempi. Venttiili on tuolloin yleensä tiukemmin kiinni paikoillaan, ja sitä irrotettaessa on varottava koskemasta sen keskellä olevaan lautaseen.

Poistoilman määrä riippuu nimittäin lautasen asennosta ja jos sitä muutetaan voi ilmanvaihdon tasapaino mennä sekaisin. Älä siis muuta venttiilin säätöä. Pesun jälkeen venttiilin osat pitää kuivata ennen paikoilleen laittamista.
 
Älä epäröi pyytää apua 

Jos et tiedä, onko asunnossasi painovoimainen tai koneellinen ilmastointi tai mikä ilmastointiventtiili on, pyydä apua naapurilta tai huoltoyhtiöstä. Huomaa myös, että pitkään puhditamatta ollut venttiili voi olla hyvin pölyinen ja likainen. 

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Asunnon kuntotarkastus

toukokuu 28, 2018 17:35 by Admin
Kiinteistökauppaan kuuluu nykyään usein tiiviinä osana rakennuksen kuntotarkastus. Jos siis olet myymässä taloasi, kannattaa sinun varautua sellainen tekemään. Myyjän vastuusta se ei sinua kuitenkaan vapauta.

Kuntotarkastusraportti antaa runsaasti tietoa rakennuksen ikääntymiseen liittyvistä korjaus- ja huoltotarpeista. Se kertoo monenlaista rakennuksen riskipaikoista sekä niistä virheistä, jotka voidaan pintatarkastuksessa havaita.

On kuitenkin syytä huomata, että kuntotarkastus ei läheskään aina tuo esiin rakennuksen piileviä virheitä. Niistä vastaa aina rakennuksen myyjä, vaikka kuntotarkastus olisikin tehty ja raportin mukaan vikoja ei esiintynyt.

Ammattitaidoton kuntotarkastus voi antaa talon kunnosta täysin virheellisen kuvan. Se ei joko tuo esiin rakennuksessa olevia virheitä tai se voi toisaalta aiheuttaa täysin turhia korjauksia.

Kuntotarkastus onkin aina hyvä tilata pätevältä tarkastajalta. Tarkastajalle on myös syytä antaa tarkat tiedot rakennuksesta, mitään peittelemättä. Edelleen on myös hyvä olla itse mukana tarkastuksessa. 

Kuntoarvio tehdään normaalisti aistinvaraisesti, rakenteita rikkomatta. Kosteusmittaus tehdään yleensä pintamittarilla, eikä silloin voida täysin havaita rakenteiden sisällä mahdollisesti piileviä kosteusvaurioita.

Talon ostajalle myyjän tilaama ammattitaitoinen kuntotarkastus on joka tapauksessa aina etu. Se kertoo kohteen yleiskunnosta sekä antaa pätevän arvion huolto- ja korjaustarpeista. 

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Pumppu – työkalu jonka ihmiset unohtivat

toukokuu 25, 2018 07:33 by Admin

Kun kuulet sanan pumppu, mitä ensimmäisenä tulee mieleen? Varmasti ajattelet tavallista käsipumppua jolla pumpataan polkupyörän renkaat, tai kenties yksinkertaista vesipumppua kesämökin tontilla. Haluamme tässä kuitenkin puhua sellaisista pumpuista joissa on vähän enemmän tehoa.

 

Pumppujen monikirjava maailma

Et ole ainoa joka vain tietää käsipumpusta, sanoisin että varmaan 99 % väestöstä ovat epätietoisia kaikenlaisista pumpuista joita on olemassa. Vai oletko koskaan kuullut puhuttavan porakaivo-, uppo-, isku-jet-, iskuvesirengas-, tyhjennys-, keskipako- tai ejektoripumpuista? Luultavasti et ole, mutta silti nämä ovat niin kodeissa kuin teollisuudessa aikakin yleisiä.

 

”Kaivossa olis vettä, mutta miten se sieltä ylös saadaan”

Näin moni talonomistaja huokailee itsekseen tai omaisilleen. Monella ei edes käy mielessäkään että kaivoveden voi oikean pumpun avulla saada kaivosta ylös. Tätä tarkoitusta varten on tehty porakaivopumppu. Yrittäjien valikoimasta löytyy useimmiten kolmesta kahdeksaan tuuman kokoisia pumppuja kaivon koosta riippuen, ja jotka kestävät pohjoismaalaisen ilmaston.

 

Suodata vesi juomakelposeksi

Kun pumppu on paikoillaan ja vettä tulee hanasta, on tärkeätä myös hankkia vedensuodatin niin että sitä myös voi juoda ja käyttää ruoanlaittoon. Ota yhteyttä yritykseen joka on erikoistunut juuri tähän. Veden puhtaudesta ei voi tinkiä, ja siksi on parasta antaa ammattilaisen katsoa asiaa. Ensin tehdään vesianalyysi jonka avulla todetaan millaista kaivovesi on, ja sen pohjalta voidaan valita siihen sopiva vedensuodatin.

 

Kylmä vesi on paras vesi

Ok, tässä vaiheessa siis kaivovesipumppu tuo vettä taloon, ja vedensuodatin tekee sen puhtaaksi ja juomakelpoiseksi. Kaikki siis hyvin, vai onko? Eikö olisi mahtavaa jos vesi olisi vielä tämän lisäksi raikkaan kylmää? Hankkimalla järjestelmään juomaveden jäähdyttimen varmistat sen että vesi on aina kylmää. Useimmat pumppuyritykset tarjoavat myös jäähdyttimiä, eli investoi myös siihen. Näin saat kuumana kesäpäivänä aina kylmää ja raikasta vettä janoosi!


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Sähkö – ihmisten unohtama elementti

toukokuu 21, 2018 11:25 by Admin

Me kaikki tunnemme luonnon eri elementit: tuli, vesi, maa ja ilma. Ilman näitä elementtejä emme voisi elää maaplaneetallamme. Nämä ovat olleet kautta ihmisen historian läsnä, mutta nykyihmisen arkeen täytyy lisätä vielä viides tärkeä elementti, jota ilman emme voisi kuvitella elämää. Tämä elementti on – sähkö.

Vaikkei sitä virallisesti lasketa elementteihin kuuluvana, on sähkö silti elämisen kannalta erittäin tärkeä. Ajattele nyt itsekin mihin kaikkeen sähköä tarvitaan; elektronisiin laitteisiin, autoihin, voimalaitoksiin, valaistukseen ja jopa elvytykseen, mainitaksemme muutamia. Sähkö on kuitenkin energian ja voiman lähteenä hengenvaarallinen, ellei sitä osaa oikein käsitellä. Siksi puhummekin tässä artikkelissa sähkö-alan ammattilaisista.

 

Sähkö osana rakennussuunnitelmaa

Kun mitä tahansa rakennuksia ruvetaan suunnittelemaan, on heti alussa myös kartoitettava miten sähköt vedetään rakenteen eri huoneistoihin, ja paljonko virtaa tarvitaan. Rakennusmestari, joka on suunnittelussa mukana ja valvoo projektia, tarvitsee kuitenkin juuri tähän osa-alueeseen sähkö-alan ammattilaisen osaamista.

 

Kaikki lähtee pätevyydestä

Kun sähköjohtojen sijaintia suunnitellaan, tarvitaan siinä osaamista. Sähköasentajan täytyy ottaa harkintaan mihin käyttöön eri huoneistot on tarkoitettu, ja sen perusteella hän voi päättää kuinka voimakasta virtaa juuri siihen huoneistoon tarvitaan, mihin sähköpistokkeet sijoitetaan ja miten huoneiston voi eri tavoin valaista. Kiinteistön käyttäjillä on nykypäivänä oltava monta mahdollisuutta.

 

Sähkö sinetöi rakennusprojektin

Lopussa kun rakennus on tehty valmiiksi ja sähköjohdot on vedetty, tulee se hetki kun sähkön toimivuus testataan. Tämä vaihe ratkaisee sen jos esimerkiksi talon omistajille voi soittaa ja sano että ”hei, nyt talosi on valmis”. Harva kokemus on parempi kuin se että talon omistaja astuu upouuteen taloonsa ja painaa sähkökatkaisimesta. Kun valot syttyvät niin eteen paljastuu uusi rakennus. Jos valot eivät syttyisikään, talonomistajan sydämeen tulee syvä pettymys.

 

Muutama vinkki kun valitset sähköasentajan

Lopuksi annamme pari vinkkiä joiden avulla voit palkata hyvän sähköliikkeen. Ensinnäkin kunnon sähköliikkeen on pystyttävä näyttämään kaikki tarvittavat sähkömiehen sertifikaatit ja luvat. On olemassa runsaasti sähköliikkeitä joilla on puolihämärä tausta, ja joiden sähkömiehet ovat kaikkea muuta kuin päteviä. Pyydä siis aina sertifikaatteja.

Toiseksi hyvällä sähköliikkeellä on hyvät referenssit. Tutustu heidän sivustoon ja katso onko siellä referenssejä tyytyväisiltä asiakkailta. Jos on niin silloin kyseessä on hyvä sähköliike.

Kolmanneksi ja viimeiseksi hyvän sähköliikkeen on oltava hyvin tavoiteltavissa niin puhelimitse kuin sähköpostitse. Ok, sähkö-postitse oli enemmänkin aiheeseen liittyvä sanaleikki, vaikka tosin sähköpostiosoite on oltava, mutta ennen kaikkea sinun on asiakkaana pystyttävä aina soittamaan palvelevalle sähkömiehelle.

Täten toivomme että seuraava sähköprojektisi menee hyvin!


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Lutikat tulevat

toukokuu 17, 2018 17:12 by Admin
Seinäluteet eli lutikat ovat lisääntyneet Suomessa viime vuosina. Lutikkahan on lentokyvytön hyönteinen, joka on alkujaan ollut pelkästään lepakkojen loinen, mutta sopeutunut myös ihmisen riesaksi. 

Luteet piileskelevät sängyn rungossa sekä patjoissa ja imevät öisin verta ihmisestä. Puremat iholla ovatkin usein ensimmäinen merkki ongelmasta. Lutikoiden ei kuitenkaan ole todettu levittävän tauteja Suomessa. 

Lutikoita tai niiden ulostejälkiä voi myös nähdä. Luteiden ulostejäljet ovat erikokoisia mustia pisteitä, joita löytyy yleensä sängyn rungosta tai patjoista.
 
Älä yritä hävittää lutikoita itse 

Omatoimisesti luteita ei kannata lähteä hävittämään. Niitä on nimittäin erittäin vaikea torjua, sillä hyönteismyrkyt eivät niihin tehoa. Lutikoiden hävittäminen vaatiikin siis aina ammattilaisen apua.

Lutikkahavainnoista kannattaa ottaa mahdollisimman pikaisesti yhteyttä joko isännöitsijään tai huoltoyhtiöön. Mitä kauemmin asian kanssa odottaa, sitä pahemmaksi ongelma yltyy.

Ludeongelmaa hoidetaan nykyisin lähinnä höyryn tai myrkyttömän kivipölytteen avulla. Näiden käsittelyjen aikana asukkaan ei tarvitse poistua asunnostaan lainkaan.

Kuumaa höyry tuhoaa piilossa olevat lutikat ja niiden munat. Hienojakoinen kivipölyte puolestaan rikkoo lutikan kuoren ja aiheuttaa sen kuivumisen sekä sitä kautta kuoleman.
 
Lutikat leviävät helposti 

Lutikkaongelma leviää helposti vanhojen sänkyjen ja sohvien mukana. Siistitkin huonekalut voivat olla lutikoiden valtaamia, eikä syynä useinkaan edes ole huonosti hoidettu hygienia. 

Luteet liikkuvat ketterästi myös talojen rakenteissa ja putkikanavissa. Niinpä ne saattavat pahimmassa tapauksessa vallata haltuunsa kokonaisia kerrostaloja. 

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Moottorisaha – metsurin paras ystävä

toukokuu 8, 2018 06:58 by Admin
Harva työkalu on metsurille niin tärkeä kuin moottorisaha on. Toki metsurilla voi olla monta työkalua käytössään. Työkalupakista löytyy peruskaluja kuten vasara, käsisaha, ruuveja, nauloja, höylä, raspi, mitta, vatupassi ja köysi. Mutta kun on aika kaataa puita tai harventaa metsää, moottorisaha on kuningas! Tämä artikkeli kertoo lisää moottorisahan kaikista eduista.

Ennen vanhaa metsätyöläiset joutuivat käsi- ja hartiavoimin tekemään raskasta työtä, eikä mitään saatu ilmaiseksi. Ihminen joutui kovaan testiin luontoa vastaan, ja se onkin ollut muokkaamassa meille kaikille tärkeää suomalaista sisua. Teollisen vallankumouksen myötä, ja teknologian vallattuaan lähes kaikki ammatit, ei tästä sisukkuudesta ole ollut paljon enää käyttöä myöskään metsurin ammatissa.

 

Moottorisahan vallankumous

Kun moottori keksittiin, ei kestänyt kauan kun ensimmäisiä moottorisahoja ruvettiin valmistamaan. Huomattiin jo aikaisin että moottoria voitiin käyttää muualla kuin vain autoissa ja kulkuneuvoissa. Oivallettiin, että teollisuus voisi hyötyä enemmän mekaanisesta voimasta, kuin miesvoimasta. Kun erilaisia koneita rupesi ilmestymään eri aloille, oli niistä saatu hyöty todella suuri. Ei siis kulunut kauan aikaa kun moottorisahat korvasivat perinteiset käsisahat. Vanha sanonta ”Jos ei mies puuta kaada, niin sitä ei kaada mikään” menetti äkkiä merkityksensä.

 

Ilman moottorisahaa ei pärjää

Moottorisaha on siis metsurin ammatissa yhtä vakiintunut työkalu kuin uuni on pizzaleipurille. Ilman sitä ei hommasta tulisi mitään. Kuvittele itse jos tilaat pizzan jota leipuri rupeaa valmistamaan ja leipomaan. Kun taikinan päälle on levitetty kaikki ainekset mutta ei olekaan uunia missä sen paistaisi, niin et voisi nauttia pizzasta. Sama asia koskee metsuria. Jos hänelle tulee tilaus pomolta että hänen täytyy mennä jollekin metsäpalstalle ja raivata kaikki puut sieltä, mutta hänelle ei anneta moottorisahaa, niin siihen ne hommat päättyvät.

 

Metsurin tärkein ase

Moottorisaha on siis metsurin tärkein ase. On silti eroa moottorisahalla ja moottorisahalla. Kuten muuallakin, laatu ratkaisee. Juuri metsurin alalla kannattaa aina hankkia itselleen laatusaha joka kestää useita vuosia. Mistä sitten tunnistaa hyvän moottorisahan? Kysyimme eräältä kokeneelta metsurilta, Kauko Mäntyseltä, asiasta. - Kunnon moottorisahan tunnistaa kun vetää sen käyntiin ja kuuntelee. Jos se kehrää kuin äkäinen kissa niin se on hyvä peli, sanoo Kauko. Jos siis olet vasta valmistunut metsuri, kuuntele sahaasi.


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ilmankostuttimen valinta

toukokuu 7, 2018 13:04 by Admin
Ilmankostuttimen tarkoituksena on lisätä sisäilman kosteutta. Ilmankostutukselle on tarvetta erityisesti talvisin, sillä silloin sisäilma on Suomessa kuivaa.

Huoneilman kosteutta voi seurata kosteusmittarilla. Liiallinen kosteus voi vahingoittaa talon rakenteita ja se mahdollistaa myös esimerkiksi homeiden lisääntymisen. 

Ilmankostuttimia on monenlaisia. Lähes aina niissä kuitenkin on vesisäiliö ja jonkinlaista tekniikkaa kosteuden siirtämiseksi laitteesta huoneilmaan. 

Höyrystävä ilmankostutin on ilmankostutintyypeistä hygieenisin, koska siinä höyrystettävä vesi kuumennetaan ja siinä yhteydessä homeet ja bakteerit tuhoutuvat.

Joissakin ilmankostuttimissa käytetään ultraääntä bakteerien tuhoamista varten. Nämä ilmankostuttimet ovat taloudellisia sekä hiljaisia ja tuottavat ilmaan viileää höyryä.

Kylmähöyrystävät ilmankostuttimet eivät juurikaan tuota hiukkaspäästöjä. Ne sisältävät erilaisia keinoja, joiden tarkoitus on pyrkiä estämään bakteerikasvuston syntymistä.

Pisaroiva ilmankostutin nimensä mukaisesti pisaroi veden huoneilmaan. Tällöin vedessä olevat bakteerit päätyvät kuitenkin huoneilmaan ja voivat aiheuttaa terveyshaittoja.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Spraymaalilla sisustaminen

toukokuu 3, 2018 16:59 by Admin
Tekisikö mieli hieman sisustaa ja uusia kotisi ilmettä, mutta aikaa moiseen projektiin ei oikein ole, eikä myöskään rahaa palkata kallista sisustussuunnittelijaa?

Tämä on tuttu tilanne monelle. Pinteestä selviää, ja suurimmat sisustuspaineet purkaa, spraymaalia käyttämällä. Tässä muutamia yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun.

Kahvat, koukut, nupit ja muut vetimet irtoavat ovista ja laatikoista helposti. Ruuvaa ne siis erilleen ja uudista ilme sprayaamalla niiden päälle pari kerrosta esimerkiksi kullanväristä tai metallinhohtoista maalia.

Myös seiniä ja huonekaluja voi koristella spraymaalilla. Tapoja on monia, mutta yksi parhaista lopputuloksista syntyy, kun maalaa niihin sapluunan avulla mieleisiään kuvioita.

Verhoista puolestaan saa helposti raidalliset, kun teippaa niihin haluamansa määrän raitoja maalarinteipillä ja suihkuttaa sen jälkeen maalia päälle. Muista ennen maalaamista ottaa verhot pois paikoiltaan.

Jos inhoat muovisen näköisiä tekokukkia niin maalaa kasvit kauttaaltaan spraymaalilla. Lopputuloksena syntyy taideteos, eikä kenenkään tarvitse enää arvailla ovatko kukkasi aitoja vai eivät.

Muista, että spraymaalit sisältävät herkästi haihtuvia liuottimia, jotka hengitettyinä ovat terveydelle vaarallisia. Toteuta siis sisustusmaalauksesi ulkona, jos mahdollista. Muista myös hengityssuojain.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5